luni, 22 februarie 2016

Cateva reguli esentiale pentru noi venitii in Germania



Ordnung muß sein – Trebuie sa existe ordine! –  afirmatie pe care o vei auzi frecvent in Germania.
Unul din aspectele foarte importante il reprezinta sortarea deseurilor menaje. Acestea se selecteaza dupa cum urmeaza: hartie, sticla ( in functie de culori), alte ambalaje, deseuri organice si “celelalte deseuri”. In marea majoritate a cazurilor sticlele se intorc la supermarket, de aceea tomberoanele speciale pentru sticla sunt mai rare. O data cumparata o bautura imbuteliata, se plateste automat si o taxa pentru reciclare pe care o vei primi inapoi dupa ce inapoiezi sticla la supermarket. Magazinele sunt inchise in zilele de duminica. Singurele magazine din care vei putea achizitiona produse vor fi benzinariile. In zilele de sambata magazinele se inchid marea majoritate inainte de pranz.
Un alt aspect foarte important pentru nemti este punctualitatea! Nu ai voie sa intarzii, poate doar la petreceri insa si atunci trebuie sa te anunti si in general la orice intalnire este indicat sa te prezenti mai devreme decat ora stabilita.
Ai grija ce downloadezi de pe internet in Germania. Conditiile nu sunt aceleasi ca in Romania iar amenzile sunt cu mult mai mari. Ca in toate tarile ce se respecta, In Germania nu se practica spaga asa ca scapa de acest obicei de Romania. Daca te astepti ca filmele de la televizor sa fie dublate in engleza vei avea o surpriza, acestea sunt dublate in germana. Nemtii respecta zilele saptamanii, asa ca pentru ei va fi intotdeauna zi de liniste, relaxare si odihna.

Nu uita ca inainte sa ajungi in Germania sa iti verifici actele de identitate si de asemenea ia cu tine si cardul de sanatate si pe cat posibil cum ajungi in Germania incheie o asigurare medicala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu