luni, 22 februarie 2016

Legile nescrise ale germanilor



Daca vrei sa iti petrecti vancata, sa lucrezi in Germania sau fie ca esti in tranzitie uite sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi si cateva informatii pe care nu cred ca le stiai despre nemti:
·                Traiul de viata este destul de scump. Statisticile spun ca pentru un trai decent in Germania ai nevoie de un venit minim de 700 de euro.
·                Asigurarea medicala. In Germania asigurarile medicale sunt obligatorii ar fi indicat sa aveti la dumneavoastra Cardul de Sanatate sau sa va incheiati o asigurare medicala privata.
·                Germanii sunt cunoscuti pentru punctualitatea lor, asa ca daca vei intarzia vreodata ai face bine sa anunti macar telefonic.
·                Magazinele sunt inchise in zilele de duminica. Singurele magazine din care vei putea achizitiona produse vor fi benzinariile. In zilele de sambata magazinele se inchid marea majoritate inainte de pranz.
·                Recicleaza. – germanii pun pret foarte mare pe selectarea deseurilor. Veti observa ca cei mai multi dintre ei au saci menajeri diferiti pentru hartie, gunoi menajer, plastic si sticla.
·                Fii politicos. Tot timpul oamenilor oamenilor mai in varsta adreseaza-te cu apelativul “dumneavoastra”. Desi ei au un obicei in a isi opri privirea intens asupra unei persoane, nu intoarce acest gest! Se vor simti ofensati si vei crea o disputa.
·                Si nu in ultimul rand cu totii stim ca sunt autostrazi in Germania unde nu sunt limitari de viteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu