luni, 22 februarie 2016

Conditii privind traficul auto



Ca si in Romania, in Germania se circula pe partea dreapta a drumului, aplicandu-se regula prioritatii de dreapta. In ultimii ani in Romania au inceput sa fie emise permise auto europene insa asta nu inseamna ca daca ai un permis auto mai vechi acesta nu va fi valabil si in Germania.
Cu totii am auzit de calitate nemteasca si de autostrazile din Germania unde sunt portiuni fara limita de viteza. Asa ca putem spune ca starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna. Si in Germania centura de siguranta este obligatorie iar folosirea telefonului mobil la volan este interzisa.
Un alt aspect important este acela ca in Germania aparatele anti-radar si detectare a radarului sunt interzise si constituie o contraventie. Organele de politie au dreptul de a confisca astfel de dispozitive iar amenda pentru o asemenea contraventie este de 75 de euro dar si 4 puncte de penalizare. La 18 puncte de penalizare adunate permisul auto este retinut fie temporar, fie defenitiv in functie de motivele pentru care au fost acordate punctele de penalizare.
In ceea ce priveste parcarea, ca in multe alte tari din Europa aceasta este permisa doar in locuri rezervate, contracost, tichetele putand fi cumparate de la aparatele de taxare din parcare sau de la centre de difuzare a presei iar in general taxa este de 1 euro/ora.
In Germania s-au introdus in cateva orase restrictii de trafic pentru a reduce nivelul de emisii de particule fine, astfel soferii sunt atentionati prin indicatoare ca trebuie sa detina vignette de diferite culori, de exemplu: verde, galben sau rosu, ce sa le permita accesul in diferite zone ale tarii. Culoarea depinde in functie de norma de poluare a autovehiculului si de tipul de motorizare. Este obligatoriu ca vignetta sa fie afisata la vedere, in general aceasta este lipita pe parbrizul masinii.

Statiile de Inspectii Tehnice autorizate emit vignettele iar amenda in cazul nerespectarii accesului in aceste zone este de 40 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu